• Buradasın

    Besinleri saklama yöntemleri kaça ayrılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Besinleri saklama yöntemleri genel olarak altı ana kategoriye ayrılır:
    1. Isıl işlem uygulayarak saklama: Pastörizasyon, sterilizasyon ve konserve gibi yöntemlerle yapılır 1.
    2. Dondurarak saklama: Besinlerin derin dondurucuda veya buzlukta saklanması 12.
    3. Kurutma: Besinlerdeki suyun uçurulmasıyla yapılan saklama yöntemi 12.
    4. Fermente ederek saklama: Yararlı mikroorganizmaların faaliyetlerinden yararlanılarak besinlerin uzun süre saklanması 13.
    5. Tütsüleyerek saklama: Et ve balık gibi besinlerin duman içinde bekletilerek saklanması 12.
    6. Kimyasal maddeler ve baharatlarla saklama: Şeker, tuz gibi maddelerin besinlere katılarak mikroorganizmaların faaliyetlerinin engellenmesi 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    5 kaynak

    Yanıtı değerlendir