Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Besinleri saklama yöntemleri genel olarak altı ana kategoriye ayrılır:
- Isıl işlem uygulayarak saklama: Pastörizasyon, sterilizasyon ve konserve gibi yöntemlerle yapılır 1.
- Dondurarak saklama: Besinlerin derin dondurucuda veya buzlukta saklanması 12.
- Kurutma: Besinlerdeki suyun uçurulmasıyla yapılan saklama yöntemi 12.
- Fermente ederek saklama: Yararlı mikroorganizmaların faaliyetlerinden yararlanılarak besinlerin uzun süre saklanması 13.
- Tütsüleyerek saklama: Et ve balık gibi besinlerin duman içinde bekletilerek saklanması 12.
- Kimyasal maddeler ve baharatlarla saklama: Şeker, tuz gibi maddelerin besinlere katılarak mikroorganizmaların faaliyetlerinin engellenmesi 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: