Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Belçika biralarının güçlü olmasının birkaç nedeni vardır:
- Fermantasyon tekniği: Bira, fermantasyon sonucu %5 alkol oranına ulaştıktan sonra şişelere doldurulur 2. Şişeleme sırasında, içine bir miktar fermente edilebilir şeker ve maya eklenerek ikinci bir fermantasyon sağlanır 2. Bu yöntem, alkol ve karbondioksit oranını artırır 2.
- Özel mayalar: Belçika biralarında kullanılan özel mayalar, biraların alkol oranını yükseltir 5.
- Tarihsel nedenler: 1919'da Belçika'da yüksek alkollü likörlere getirilen kısıtlamalar, yüksek alkollü biraların gelişmesine katkıda bulunmuştur 2.
- Manastır üretimi: Özellikle Trappist manastırlarında üretilen biralar, yüksek kalite ve alkol oranı ile bilinir 14. Bu biraların üretiminde, keşişler veya onların yönetimi altında çalışma ve kar amacı gütmeme gibi katı kurallar uygulanır 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: