Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bayat ekmekle tavuk tirit yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 0.5 adet bayat ekmek 14
- 3 adet domates 14
- 1 adet kuru soğan 14
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 14
- 1 tutam tuz ve karabiber 14
Tavuk için:
- 2 parça tavuk göğsü 14
- 1 yemek kaşığı tereyağı 14
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 14
- 1 tutam tuz ve karabiber 14
Yoğurt sosu için:
Yapılışı:
- Bayat pideyi küp küp doğrayın ve 200 derece fırında 10 dakika fırınlayın 14.
- Tavuk göğsünü küp küp doğrayın ve geniş bir tavaya sıvı yağı alıp tavukları soteleyin 14.
- Tavuklar piştikten sonra tereyağını ekleyip karıştırın, baharatlarla tatlandırıp bir kenara alın 14.
- Sosu için soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında kavurun, kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesleri ilave edin ve kaynayana dek karıştırarak pişirin 14.
- Bir servis tabağına kızarmış olan pideleri alın, üzerlerine domates sosundan gezdirin, sarımsaklı yoğurdu gezdirin ve en üste tavuk etlerini koyup sıcak sıcak servis edin 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: