Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Barbunyanın bazı faydaları:
- Diyabeti önler 12. Yüksek lif içeriği, kan şekerini dengeler ve insülin miktarını düzenler 1.
- Kolesterol seviyesini düşürür 1. Diyet lifi, LDL (kötü) kolesterol seviyesini azaltarak kalp hastalıkları riskini düşürür 1.
- Hafızayı güçlendirir 1. B1 vitamini içerir, bu da beyin fonksiyonlarını destekler 1.
- Kanser riskini önler 1. Lifli yapısı, özellikle pankreas ve kolon kanserine karşı koruyucu etki gösterir 1.
- Kilo kaybını destekler 12. Protein ve lif içeriği sayesinde tokluk hissini artırır 12.
- Kemik sağlığını iyileştirir 2. Manganez ve kalsiyum gibi mineraller içerir, bu da kemik yoğunluğunu artırır 2.
Barbunyanın yan etkilerinden kaçınmak için, özellikle çiğken, iyice ıslatıldıktan sonra pişirilmesi önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: