Buradasın
Bananlı yulaflı şırnıyat nece hazırlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bananlı yulaflı şirniyyat tarifi için gerekli malzemeler:
- 1 adet muz 14;
- 50 gram yulaf ezmesi 4;
- 1 su bardağı süt (badem veya yulaf sütü de kullanılabilir) 14;
- 1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı) 1;
- bir tutam tarçın (isteğe bağlı) 1.
Hazırlanışı:
- Muzu derin bir kasede ezin 2.
- Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyerek ezerek karıştırın 2.
- 1 yumurtayı ekleyin ve çengelle karıştırın, küçük doğradığınız hurmaları ekleyin 2.
- Tarçın ve balı ekleyerek karıştırın 2.
- Yulaf ezmesini, tam buğday ununu ve kabartma tozunu ekleyerek çengelle karıştırın 2.
- Dondurma kaşığı veya yemek kaşığı ile 4-5 cm aralıklarla yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin 2.
- 200 derecede 10 dakika pişirin, fırın sıcaklığını 150 dereceye düşürerek 5 dakika daha pişirin 2.
- Pişen şirniyyatları fırından çıkarın ve soğuduktan sonra servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: