• Buradasın

    Azu hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Azu, bir Tatar yemeğidir 2.
    Azu'nun bazı özellikleri:
    • Genellikle genç sığır, kuzu veya at etinden hazırlanır 2.
    • Temel bileşenleri arasında haşlanmış domates, kızarmış patates ve turşu salatalık bulunur 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Azu nedir?

    Azu kelimesi farklı anlamlara gelebilir: Tatar yemeği: Kısık ateşte pişirilmiş sebzeler ile kızarmış etten oluşan bir Tatar yemeği. Bağlaç: Eski Türkçe'de "yahut, ya da, yoksa" anlamlarında kullanılan bir bağlaç. Luvice kelime: Luvice'de "kâhin, sihirbaz" anlamında kullanılan bir kelime. Kısaltma: AZU, bağlama göre "Academisch Ziekenhuis Utrecht", "Aphasiker-Zentrum Unterfranken", "Arizona Üniversitesi" gibi çeşitli terimleri temsil edebilir. İbo dili kelimesi: İbo dilinde "arka", "balık" ve "sırt" anlamlarına gelir. Türkiye Türkçesi ağızlarında kelime: Türkiye Türkçesi ağızlarında tırpan demirinin geniş dip kısmı, "ya da", "boynuz", "azı" anlamlarında kullanılır.