Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antrikotun yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Marine etmek: Asit oranı yüksek soslarla (sirke, limon, şarap) hazırlanan marine soslarında en az 8-10 saat, en fazla 24 saat bekletmek etin yumuşamasını sağlar 13. Marine sosuna zeytinyağı, sarımsak, taze baharatlar ve süt de eklenebilir 13.
- Dövmemek: Etin dövülmesi önerilmez 1.
- Doğru pişirme: Yüksek ateşte her iki tarafı da mühürleyerek pişirmek, etin suyunu içinde tutarak yumuşak bir kıvam elde edilmesine yardımcı olur 45.
Antrikotun 24 saatten fazla marine edilmesi önerilmez; çünkü et bu süreçte özelliğini yitirebilir ve lezzetinde bozulmalar yaşanabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: