Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
2006 yılında kabuklu yumurta tasnifleme ve paketleme yapmak üzere 8 firmanın ortaklığı ile kurulan Anako, değişen tüketici taleplerini, yasal düzenlemeleri ve Avrupa Birliği standartlarını karşılamak amacıyla 2010 yılında faaliyet alanını geliştirerek pastörize sıvı yumurta üretimine başlamıştır 1.
Anako'nun yaptığı işler şu şekilde özetlenebilir:
- Hammadde tedariği 1. Çevredeki yerel yumurta üreticilerinden tedarik edilen yumurtalar tesise ulaşır 1.
- Kırım 1. Kabuklu yumurtalar, el değmeden otomatik olarak gerçekleşen kırım makinesinden geçerek sıvı yumurtaya dönüşür 1.
- Filtrasyon ve homojenizasyon 1. Sıvı yumurta, filtrasyon ve homojenizasyon aşamasından geçer ve pastörizasyona hazır hale getirilir 1.
- Dolum ve paketleme 1. Pastörizasyon sonrasında ürünler dolum makinelerine gönderilir ve paketlenir 1.
- Pastörizasyon 1. Ürünler, tamamen kapalı bir sistemde pastörize edilir 1.
- Analizler 1. Üretimin önemli aşamalarından alınan örnekler, laboratuvarda fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerden geçer 1.
- Sevkiyat 1. Hazır ürünler, özel tasarlanmış soğuk hava depolarında saklanır ve frigolu araçlarla sevk edilir 1.
Anako, aynı zamanda likit yumurta üretimi, paketleme ve gıda güvenliği alanlarında da hizmet vermektedir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: