• Buradasın

    Amcanın yerinde köfte nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Amcanın yerinde köfte yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
    Malzemeler:
    • 500 gr orta yağlı kıyma 3
    • 1 orta boy rendelenmiş soğan 3
    • 1 diş sarımsak 3
    • 1 adet yumurta 3
    • Yarım çay bardağı galeta unu 3
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ 3
    • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz 3
    • 1,5 çay kaşığı tuz 3
    • Yarım çay kaşığı karabiber 3
    • 1 çay kaşığı kimyon 3
    Yapılışı:
    1. Uygun bir yoğurma kabı içerisine kıymayı alın 3.
    2. Üzerine rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan, küçük küçük kesilmiş sarımsak, yumurta, galeta unu, sıvı yağ, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip güzelce karıştırın 3.
    3. Harcın üzerini streç ile örtün ve 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin 3.
    4. Sürenin sonunda harcı dolaptan alın, elinizle parçalar kopartarak şekillendirin 3.
    5. Şekillendirdiğiniz köfteleri uygun bir tabak içerisine alın 3.
    6. Tavanıza sıvı yağı alıp ısıtın, ardından köfteleri tavaya alarak her iki tarafını da çevirerek pişirin 3.
    7. Pişen köfteleri fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu serdiğiniz tabağa alın ve servis edin 3.
    Ayrıca, 40 yıllık kasabın köfte tarifi gibi daha detaylı ve farklı yöntemler de bulunmaktadır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Köfte harcına ne konur?

    Köfte harcının temel malzemeleri: orta yağlı kıyma; soğan; galeta unu veya bayat ekmek içi; yumurta; baharatlar: kimyon, karabiber, kırmızı toz biber, tuz. Opsiyonel malzemeler: maydanoz; sarımsak; karbonat (köftelerin kabarık olması için). Baharat miktarları damak zevkine göre ayarlanabilir.