Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Amcanın yerinde köfte yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 500 gr orta yağlı kıyma 3
- 1 orta boy rendelenmiş soğan 3
- 1 diş sarımsak 3
- 1 adet yumurta 3
- Yarım çay bardağı galeta unu 3
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 3
- 1 avuç ince kıyılmış maydanoz 3
- 1,5 çay kaşığı tuz 3
- Yarım çay kaşığı karabiber 3
- 1 çay kaşığı kimyon 3
Yapılışı:
- Uygun bir yoğurma kabı içerisine kıymayı alın 3.
- Üzerine rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan, küçük küçük kesilmiş sarımsak, yumurta, galeta unu, sıvı yağ, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip güzelce karıştırın 3.
- Harcın üzerini streç ile örtün ve 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin 3.
- Sürenin sonunda harcı dolaptan alın, elinizle parçalar kopartarak şekillendirin 3.
- Şekillendirdiğiniz köfteleri uygun bir tabak içerisine alın 3.
- Tavanıza sıvı yağı alıp ısıtın, ardından köfteleri tavaya alarak her iki tarafını da çevirerek pişirin 3.
- Pişen köfteleri fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu serdiğiniz tabağa alın ve servis edin 3.
Ayrıca, 40 yıllık kasabın köfte tarifi gibi daha detaylı ve farklı yöntemler de bulunmaktadır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: