Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Amasya elmasının meşhur olmasının bazı nedenleri:
- Lezzeti ve özellikleri: Amasya elması, "misket elması" olarak da bilinir ve bir tarafı kırmızı, diğer tarafı sarı ile yeşilimsi bir renktedir 235. İnce kabuklu, hoş kokulu ve güzel bir tada sahiptir 235.
- Kullanım çeşitliliği: Amasya elması ile reçel, turşu ve komposto gibi birçok farklı tarif yapılabilir 1. Ayrıca, yüksek vitamin ve mineral içeriği sayesinde bağışıklık sistemine ve kalp sağlığına faydalıdır 1.
- Coğrafi işaret: Amasya elması, coğrafi işaretli bir üründür 2.
- Üretim: Amasya, Türkiye'de en çok elma üretilen bölgelerden biridir 4.
- Tanıtım: Amasya elması, hem yerel pazarlarda hem de hediyelik olarak yaygın şekilde satılmaktadır 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: