Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ağırtıcı yerine kullanılabilecek bazı alternatifler şunlardır:
- Karbonat: Kabartma tozu yerine karbonat kullanılabilir, ancak 1 çay kaşığı karbonat, 3 çay kaşığı kabartma tozuna denk gelir 2.
- Sirke: Asidik özelliği sayesinde sirke, hamur işlerinde kabartma tozu gibi işlev görür 23.
- Yumurta beyazı: Unlu karışımların kabarmasını sağlamak için yumurta akı çırpılıp köpürtülebilir 12.
- Ekşi süt veya ayran: Fermente bakteriler içeren ekşi süt veya ayran, hamurun kabarmasına yardımcı olur 23.
- Maya: Hamuru ılık bir ortamda mayalandırarak kabarmasını sağlamak da mümkündür 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: