Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Absinthe'nin pahalı olmasının bazı nedenleri:
- Üretim karmaşıklığı 24. Absinthe, uzun ve zahmetli bir üretim sürecinden geçer 14. Bu süreçte, nötr tatlardaki ruhlara 12 ila 24 saat boyunca bitki ve botaniklerin eklenmesinin ardından damıtma ve absinthe'ye yeşil rengini, lezzetini ve kokusunu artıran ikinci bir infüzyon yapılır 14. Daha sonra, daha fazla bitki eklenebilir ve oksijenlenmeyi geliştirmek için bir yıla kadar meşe fıçılarda veya çelik tanklarda bekletilebilir 14.
- Ham madde maliyetleri 14. Absinthe'nin "kutsal üçlüsü" olarak bilinen grande pelin, yeşil anason ve Floransa rezeni gibi bitkilerin yanı sıra genellikle petit pelin, çördük otu ve melisa gibi ek bileşenler de kullanılır 14. Bu bitkilerin bazıları yaygın ve kolay bulunabilirken, Floransa rezeni tohumları pahalı ve bulunması zordur 14. Ayrıca, petit pelin yalnızca Akdeniz gibi belirli iklimlerde yetişir 14.
- Alkol oranı 2. Absinthe, %55 ila %75 arasında alkol oranına sahiptir 2. Bu, onu diğer birçok likörden daha güçlü kılar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: