Yedi çeşit Türk çorbası şunlardır:
- Mercimek Çorbası: Kırmızı mercimek, soğan, domates ve biber salçası ile hazırlanır 12.
- Ezogelin Çorbası: Bol bulgur ve kırmızı mercimek içerir, aşk acısı çeken Ezo Gelin'in hikayesiyle ünlenmiştir 1.
- Tarhana Çorbası: Yaz aylarında kurutulmuş sebzeler, yoğurt ve un karıştırılarak yapılır 13.
- Yayla Çorbası: Yoğurt, pirinç ve nane ile hazırlanır 1.
- İşkembe Çorbası: İşkembe, limon ve sarımsak ile lezzetlendirilerek servis edilir 14.
- Tavuklu Şehriye Çorbası: Tavuk suyu, sebzeler ve şehriye ile hazırlanır 1.
- Kesme Çorbası: Yoğurt, un ve nane ile yapılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: