Tantuni tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 4 dilim tavuk göğsü - 1 adet soğan - 1 diş sarımsak - 1 adet kırmızı biber - 1 adet sarı biber - 2 adet yeşil biber - 1 adet orta boy domates - 5-6 adet lavaş ekmeği - 1 tutam maydanoz - Zeytinyağı - Tuz, kimyon, sumak, kırmızı pul biber, isteğe göre 1 tutam köri Yapılışı: 1. Tavuk göğüslerini küçük küpler halinde doğrayın. 2. Geniş bir tavaya zeytinyağı koyup, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı kavurun. 3. Doğradığınız tavuk etlerini ekleyip, suyunu salıp çekene kadar kavurun. 4. Biberleri ve domatesi küp küp doğrayıp tavaya ekleyin. 5. Tuz ve baharatlarını ayarlayarak pişmeye bırakın. 6. Lavaş ekmeklerini tezgaha serip, kenarına tavuklu harçtan koyun. 7. Üzerine 3-4 yaprak maydanoz ekleyip, rulo şeklinde sarın. 8. Servis tabağına alıp, yanında ayran ile servis edebilirsiniz. İsteğe göre tavuklu tantuninizin içine kızarmış patates de koyabilirsiniz.