• Buradasın

    Üç boyutlu yazıcıda doku eşdeğeri malzemelerden tek pozisyon statik sağ el fantomu üretilmesi ve elde cilt dozunun plastik sintilatör dozimetre(PSD) yöntemi ile belirlenmesi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Üç boyutlu (3D) yazıcıda doku eşdeğeri malzemelerden tek pozisyon statik sağ el fantomu üretilmesi ve elde cilt dozunun plastik sintilatör dozimetre (PSD) yöntemi ile belirlenmesi süreci şu adımları içerir:
    1. CAD Model Tasarımı: Elin antropometrik ölçülerde 3D modeli, CAD yazılımları (örneğin, Solidworks, Autocad) kullanılarak oluşturulur 34.
    2. Modelin STL Formatına Dönüştürülmesi: CAD modeli, 3D baskı için STL dosya formatına dönüştürülür 3.
    3. Model Hatalarının Kontrolü: STL dosyası, modeldeki hataları kontrol etmek için Meshmixer gibi programlar kullanılarak incelenir 3.
    4. G Kodlarının Oluşturulması: Slicer yazılımı ile G kodları oluşturulur, bu kodlar yazıcının hareketlerini ve baskı ayarlarını tanımlar 3.
    5. Baskı İşlemi: 3D yazıcı, G kodlarını kullanarak fantomu basar 35.
    6. Fantomun Dolgusu: Parmaklar, avuç içi ve bilek bölümleri basıldıktan sonra, epoksi temelli inorganik bir karışımla doldurularak katılaşması sağlanır 1.
    7. Cilt Dozu Ölçümü: Fantom üzerinde cilt dozu, ExradinW1 detektörlü PSD tekniği ile ölçülür 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Plastik sintilator dozimetre nedir?

    Plastik sintilatör dozimetre, radyasyonu ölçmek için kullanılan bir cihazdır ve sintilasyon dedektörleri sınıfına girer. Çalışma prensibi, plastik sintilatör adı verilen bir malzemenin iyonlaştırıcı radyasyona maruz kalması sonucu ışık yaymasına dayanır. Kullanım alanları arasında, medikal dozimetri, radyasyon terapisinde gerçek zamanlı dozimetrik ölçümler ve brakiterapi gibi uygulamalar yer alır.

    Doku eşdeğeri fantom üretiminde radyoduyarlık katsayıları açısından SLA ve fdm 3D yazıcı tekniklerinin incelenmesi?

    SLA (Stereolitografi) ve FDM (Fused Deposition Modeling) 3D yazıcı teknikleri, doku eşdeğeri fantom üretiminde radyoduyarlık katsayıları açısından farklı avantajlar sunar. SLA yazıcıları, yüksek detay ve pürüzsüz yüzey kalitesi sağlar, bu da radyoduyarlık katsayılarının daha doğru ölçülmesini mümkün kılar. FDM yazıcıları, daha hızlı ve ekonomik prototip üretimi için uygundur. Sonuç olarak, radyoduyarlık katsayılarının doğru bir şekilde ölçülmesi için SLA yazıcıları tercih edilirken, maliyet ve hız ön planda olduğunda FDM yazıcıları daha uygun olabilir.