• Buradasın

    Trakya doğalgaz nereden geliyor?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Trakya'daki doğal gaz, Türkiye'nin en büyük özel sektör doğal gaz arama ve üretim şirketi olan Trakya Havzası Doğal Gaz Şirketi (TBNG) tarafından Trakya bölgesinde üretilmektedir 135.
    TBNG, Silivri ve Tekirdağ'da açtığı yeni kuyulardan doğal gaz çıkarmaktadır 35. 2024 yılı yeni sondaj programı kapsamında açılan 5 yeni kuyuda 300 milyon metreküp doğal gaz rezervine ulaşılmıştır 35.
    Şirket, günlük 250 bin metreküp doğal gaz çıkarma kapasitesine sahiptir 35.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Avrupa doğalgazını nereden alıyor?

    2024 yılı itibarıyla Avrupa'nın doğalgaz tedarikinde öne çıkan ülkeler şunlardır: Norveç: Avrupa'nın en büyük doğalgaz tedarikçisi olup, 2024 yılında toplam ithalatın %33,4'ünü karşılamıştır. ABD: 2024 yılında Avrupa'ya yapılan LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) ithalatının %16,5'ini sağlamıştır. Rusya: Hem boru hattı hem de LNG yoluyla doğalgaz tedarikinde bulunmaktadır; boru hattı yoluyla %11,6, LNG yoluyla ise %7,3 pay almıştır. Cezayir, Azerbaycan, İngiltere ve Qatar da Avrupa'nın doğalgaz tedarikinde rol oynayan diğer ülkeler arasındadır. Avrupa, doğalgaz ihtiyacının büyük bir kısmını kıta dışından karşılamaktadır.

    Trakya'da doğalgaz var mı?

    Evet, Trakya bölgesinde doğalgaz bulunmaktadır. GAZDAŞ Trakya: 3 il, 22 ilçe ve 14 beldeden oluşan dağıtım bölgesinde yaklaşık 520 bin müşteriye doğalgaz hizmeti vermektedir. Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi (TBNG): Tekirdağ ve Silivri'de yaptığı doğal gaz arama çalışmalarında, 4 yeni kuyuda 300 milyon metreküp doğal gaz rezervi bulmuştur.

    Trakya gazını TPAO mu buldu?

    Evet, Trakya'daki doğal gaz, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından bulunmuştur. TPAO, 2020 yılında Tekirdağ'da yaptığı çalışmalar sonucunda, Trakya bölgesinin 15 yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılayabilecek miktarda, yaklaşık 200 milyon metreküp doğal gaz rezervi tespit etmiştir. Ayrıca, 2025 yılında TPAO, İstanbul ve Tekirdağ'daki petrol arama ruhsatı sahasında doğal gaz keşfetmiş ve ruhsat süresinin uzatılması için başvuruda bulunmuştur.