Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
- Hamur hazırlama ve şekillendirme: Bu aşamalar birkaç saat sürebilir 1.
- Kurutma: Kuruma süresi, kullanılan kil türüne, şekillendirilen parçanın kalınlığına, ortam sıcaklığına ve nem seviyesine bağlı olarak değişir 1. İnce parçalar genellikle 1-2 gün, orta kalınlıktaki parçalar 3-7 gün, çok kalın ve büyük parçalar ise 2 hafta veya daha uzun süre kurur 1.
- Pişirme: İlk pişirme (bisque) genellikle 24 saat sürer 3. İkinci pişirme (sır pişirme) da 24 saat sürer 3.
Tüm bu aşamaların toplam süresi, birkaç günden birkaç haftaya kadar değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: