• Buradasın

    Poligon direkleri kaç metre?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Poligon direkleri 3 metre ile 150 metre arasında değişen uzunluklarda üretilebilmektedir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Poligon ne anlama gelir?

    Poligon kelimesi üç farklı anlamda kullanılabilir: 1. Çokgen: Matematikte en az üç kenarı olan kapalı şekil. 2. Atış alanı: Askerlik biliminde bir savunma mevziinin dış köşelerini birleştiren çizgi veya ok ve ateşli silah atışı uygulamaları için özel olarak inşa edilen tesis. 3. Yer kontrol noktaları: Nirengi ağına dayalı olarak arazide tesis edilen ve harita yapımında kullanılan noktalar.

    Direk çeşitleri nelerdir?

    Direk çeşitleri genel olarak kullanım yerlerine ve malzemelerine göre sınıflandırılabilir: Kullanım yerlerine göre direkler: 1. Durdurucu Direkler: İletkenlere gelen gerilme kuvvetini sağlar. 2. Taşıyıcı Direkler: Hava hatlarında iletkeni taşır. 3. Köşede Taşıyıcı Direkler: Hattın yön değiştirdiği yerlerde kullanılır. 4. Nihayet (Son) Direkler: Enerji nakil hatlarının başlangıç ve sonunda yer alır. 5. Branşman Direkleri: Kol hattı ayrılan taşıyıcı ve köşede taşıyıcı direklerdir. 6. Tevzi (Dağıtım) Direkleri: Hatların kollara ayrılarak dağıtımının yapıldığı direklerdir. 7. Geçit Direkleri: Nehir, boğaz, kanal gibi yerlerden geçişlerde kullanılır. Malzemelerine göre direkler: 1. Ahşap Direkler: İşlenmiş kereste malzemelerinden yapılır. 2. Beton Direkler: Genel dayanıklılıkları ve zararlılara karşı dirençleri yüksektir. 3. Çelik Direkler: Galvanizli çelikten yapılır, uzun ömürlü ve hafiftir. 4. Fiberglas/Kompozit Direkler: Biraz pahalıdır ancak korozyona karşı dirençlidir. 5. Alüminyum Direkler: Korozyon direnci sunan ve geri dönüştürülebilir bir malzemedir.

    Poligon ve nirengi noktası nedir?

    Poligon ve nirengi noktası, haritacılık ve ölçme işlemlerinde kullanılan iki önemli kavramdır. Poligon noktası, arazide bağlama ve dik koordinat yöntemiyle alıma imkân sağlayacak şekilde birbirini gören ve koordinatları ülke koordinat sisteminde bulunan noktalara denir. Nirengi noktası ise, bilinmeyen bir uzunluğu, yüksekliği veya koordinatı bulmak için bir alanı üçgenlere bölerek yapılan hesaplamada kullanılan referans noktasıdır.