Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
PA6 ve PA66 arasındaki temel farklar şunlardır:
- Moleküler Yapı: PA6, kaprolaktamın polikondensasyonu ile oluşturulurken, PA66 adipik asit ve heksametilendiaminin polikondensasyonu ile oluşturulur 14.
- Erime Noktası: PA6'nın erime noktası 220 °C iken, PA66'nın erime noktası 260-265 °C'dir 14.
- Isı Direnci: PA66, 100-150 °C arasındaki sıcaklıklara dayanabilirken, PA6'nın yüksek ısı altında deforme olma olasılığı daha yüksektir 23.
- Boyutsal Kararlılık: PA6, yüksek su emme oranı nedeniyle boyutsal stabiliteye sahip değildir; PA66 ise düşük nem emilimi sayesinde daha iyi boyutsal stabiliteye sahiptir 12.
- Fiyat: PA6, PA66'dan daha ucuzdur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: