• Buradasın

    IMEİ kayıtlı hatlarla kullanımı kısıtlanmıştır ne zaman düzelir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    "IMEI kayıtlı hatlarla kullanımı kısıtlanmıştır" hatası, genellikle pasaport sahibi, hat sahibi ve kayıt için kullanılan yurda giriş belgesinin sahibinin aynı kişi olmaması durumundan kaynaklanır 2.
    Bu durumun düzeltilmesi için BTK'yı (120) arayarak yardım alınabilir 2. Ayrıca, e-Devlet üzerinden yapılan IMEI kayıt işlemlerinde de bu tür hatalar düzeltilebilir 5.
    IMEI kayıtlarının sıfırlanması ise her yıl 1 Ocak tarihinde gerçekleşir 35.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    IMEI kayıtlı olup olmadığı nasıl anlaşılır?
    IMEI numarasının kayıtlı olup olmadığını anlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Telefonun arama ekranına #06# tuşlayarak IMEI numarasını öğrenin. 2. e-Devlet üzerinden BTK IMEI sorgulama hizmetini kullanın. Bunun için: e-Devlet'e T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. Arama çubuğuna "Mobil Cihaz Kayıt Sorgulama" yazın. İlgili alana IMEI numarasını girip "Sorgula" butonuna basın. 3. Apple kullanıcıları için: Apple'ın resmi web sitesindeki Apple Check Coverage sayfasından IMEI numarasını ve diğer gerekli bilgileri girin. IMEI numarası kayıtlı değilse, telefonun kayıt dışı olduğu ve 120 gün içinde kayıt ettirilmediği takdirde kapanacağı anlamına gelir.
    IMEI kayıtlı olup olmadığı nasıl anlaşılır?
    IMEI kaydı 3 yıl sonra açılır mı?
    IMEI kaydı yapılan telefon, 3 yıl sonra farklı SIM kartlarıyla kullanılabilir. IMEI kaydının ardından, sadece kaydın yapıldığı T.C. kimlik numarasına ait hatlar telefonda kullanılabilir.
    IMEI kaydı 3 yıl sonra açılır mı?
    Geçici IMEI kaydı ne demek?
    Geçici IMEI kaydı, yurt dışından getirilen telefonların Türkiye'de kullanılabilmesi için yapılan bir kayıt işlemidir. Bu işlem sayesinde, IMEI numarası BTK sistemine kaydedilir ve cihazın kaçak veya kayıt dışı olmadığı kanıtlanarak Türkiye'de yasal olarak kullanılması sağlanır. Geçici IMEI kaydının bazı özellikleri: - Süre: Daha önce her 2 ayda bir yenilenebiliyordu, ancak artık yılda 1 defa geçici kayıt yapılabilir. - Kullanım süresi: Kayıt işlemi yapılan IMEI adresi, 120 gün boyunca kullanılabilir. - E-Devlet üzerinden uzatma: Kayıt süresi, e-Devlet Kapısı üzerinden 180 güne kadar uzatılabilir.
    Geçici IMEI kaydı ne demek?
    Imei kayıtlı telefon kaç yıl sonra tüm hatlarla kullanılır?
    IMEI kayıtlı bir telefon, 3 yıl boyunca sadece kaydın yapıldığı T.C. kimlik numarasına ait hatlarla kullanılabilir.
    Imei kayıtlı telefon kaç yıl sonra tüm hatlarla kullanılır?
    IMEi neden hala aktif değil?
    IMEI'nin hala aktif olmamasının birkaç nedeni olabilir: 1. 1 Yıl Sinyal Alınmama Durumu: 1 Ocak 2024 itibarıyla yürürlüğe giren düzenlemeye göre, 12 aydan uzun süre sinyal almayan telefonların IMEI numarası bloke edilir ve iletişime kapatılır. 2. IMEI Kopyalanması: IMEI numarasının yasa dışı şekilde kopyalanması, telefonun çalınması veya kaybolması gibi durumlar, IMEI'nin aktif olmamasına yol açabilir. 3. IMEI Kaydı Yapılmaması: Yurt dışından getirilen telefonların Türkiye'de kullanılabilmesi için IMEI kaydının yapılması gereklidir. Kayıt yapılmadığında telefon belirli bir süre sonra kapanır.
    IMEi neden hala aktif değil?
    Geçici IMEI kaydı kaç ay geçerli?
    Geçici IMEI kaydı 6 aydan 1 yıla kadar geçerli olabilir.
    Geçici IMEI kaydı kaç ay geçerli?
    Telefon IMEI kaydı açıldıktan sonra ne zaman aktif olur?
    Telefon IMEI kaydı açıldıktan sonra 1 Ocak itibarıyla aktif hale gelir.
    Telefon IMEI kaydı açıldıktan sonra ne zaman aktif olur?