• Buradasın

    IMEI kayıt sorgulama nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    IMEI kayıt sorgulama işlemi iki farklı yöntemle yapılabilir:
    1. e-Devlet Üzerinden: e-Devlet platformuna T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak, "Mobil Cihaz Kayıt Sorgulama" hizmetini kullanabilirsiniz 12.
      • İlgili alana cihazınızın IMEI numarasını girip "Sorgula" butonuna basın 1.
      • Cihazın kaydının olup olmadığını ve yasal durumunu burada görebilirsiniz 1.
    2. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Web Sitesi Üzerinden: BTK'nın resmi web sitesinde yer alan "IMEI Sorgulama" bölümünden de IMEI kaydı sorgulaması yapabilirsiniz 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    E devlet üzerinden IMEI kaydı nasıl yapılır?
    E-Devlet üzerinden IMEI kaydı yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. IMEI numarasını öğrenmek: Telefonun #06# tuşlarına basılarak IMEI numarası bulunabilir. 2. Harç bedelini yatırmak: Vergi dairelerine, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın belirlediği bankalara veya ödeme kuruluşlarına IMEI kayıt ücreti ödenmelidir. 3. E-Devlet'e giriş yapmak: T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılmalıdır. 4. "IMEI Kaydet" hizmetine girmek: E-Devlet'te yer alan "IMEI Kaydet" hizmeti üzerinden gerekli bilgiler doldurulmalıdır. 5. Başvuruyu onaylamak: Bilgiler kontrol edilip onaylandıktan sonra kayıt işlemi tamamlanır ve başvuru takip numarası alınır. Önemli not: Yurt dışından getirilen cihazın Türkiye'de kullanılabilmesi için IMEI kaydının, cihaza Türkiye'ye giriş yapıldıktan sonra en geç 365 gün içinde yapılması gerekmektedir.
    E devlet üzerinden IMEI kaydı nasıl yapılır?
    IMEi kaç yıl geçerli?
    IMEI numarası, yurt dışından getirilen telefonlar için Türkiye'de 120 gün boyunca geçerlidir. 1 Ocak 2024'te yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre, 1 yıl boyunca sinyal alınamayan cep telefonlarının IMEI numaraları otomatik olarak iptal edilecektir.
    IMEi kaç yıl geçerli?
    Geçici IMEI kaydı ne demek?
    Geçici IMEI kaydı, yurt dışından getirilen telefonların Türkiye'de kullanılabilmesi için yapılan bir kayıt işlemidir. Bu işlem sayesinde, IMEI numarası BTK sistemine kaydedilir ve cihazın kaçak veya kayıt dışı olmadığı kanıtlanarak Türkiye'de yasal olarak kullanılması sağlanır. Geçici IMEI kaydının bazı özellikleri: - Süre: Daha önce her 2 ayda bir yenilenebiliyordu, ancak artık yılda 1 defa geçici kayıt yapılabilir. - Kullanım süresi: Kayıt işlemi yapılan IMEI adresi, 120 gün boyunca kullanılabilir. - E-Devlet üzerinden uzatma: Kayıt süresi, e-Devlet Kapısı üzerinden 180 güne kadar uzatılabilir.
    Geçici IMEI kaydı ne demek?
    *#06# IMEI nasıl bulunur?
    #06# kodunu tuşlayarak telefonunuzun IMEI numarasını öğrenmek için aşağıdaki adımları izleyin: 1. Telefonunuzun arama ekranına #06# kodunu yazın. 2. YES tuşuna basın. 3. Ekranda görünen numara, telefonunuzun IMEI numarasıdır. Ayrıca, IMEI numarasını telefonun pil yuvasında, kutusunun üzerinde veya faturasında da bulabilirsiniz.
    *#06# IMEI nasıl bulunur?
    IMEI kayıtlı olup olmadığı kaç günde belli olur?
    IMEI kaydının yapılıp yapılmadığını öğrenmek için 120 gün süresi vardır. Kayıt durumunu sorgulamak için e-Devlet Kapısı üzerinden (veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi'ni arayarak) IMEI numarasını girerek kontrol yapabilirsiniz.
    IMEI kayıtlı olup olmadığı kaç günde belli olur?
    E-devletten IMEİ sorgulama nasıl yapılır ücretsiz?
    E-Devlet üzerinden IMEI sorgulama işlemi ücretsiz olarak şu adımlarla yapılabilir: 1. E-Devlet Kapısı'na Giriş: https://www.turkiye.gov.tr adresine giderek TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. Eğer henüz bir E-Devlet şifreniz yoksa, PTT şubelerinden temin edebilirsiniz. 2. "IMEI Sorgulama" Araması: Ana sayfada arama çubuğuna "IMEI Sorgulama" yazın. 3. IMEI Numarasının Girilmesi: Arama sonuçlarında çıkan "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) IMEI Sorgulama" hizmetine tıklayın ve IMEI numarasını ilgili alana girin (bu numarayı telefonunuzun arama ekranında #06# tuşlarına basarak öğrenebilirsiniz). 4. Sonuçların Görüntülenmesi: IMEI numarasını girdikten sonra, cihazın yasal olup olmadığı, kayıt durumu, çalıntı veya kaçak olup olmadığı gibi bilgilere erişebilirsiniz.
    E-devletten IMEİ sorgulama nasıl yapılır ücretsiz?
    IMEI numarası ne işe yarar?
    IMEI numarası, her mobil cihazın benzersiz kimliğini temsil eden 15 haneli özel bir numaradır. Bu numara, çeşitli işlevlere sahiptir: 1. Cihaz Tanımlama: Cihazların birbirinden ayırt edilmesini sağlar, veri karışıklığını önler. 2. Cihaz Güvenliği: Çalıntı veya kaybolan cihazların takibini yaparak, GSM operatörleri tarafından şebekeye erişimini engeller. 3. Yasal ve Ticari İşlemler: Cihazların yasal işlemlerinde kullanılır, ikinci el alım-satım işlemlerinde cihazın çalıntı olup olmadığını kontrol etmeyi sağlar. 4. Servis Sağlama: Teknik servisler, cihazın garanti durumu ve orijinal olup olmadığını kontrol etmek için IMEI numarasını kullanır. Ayrıca, IMEI numarası bazı mobil uygulamalar ve servisler aracılığıyla cihazın konumunu izlemek ve uzaktan kontrol etmek için de kullanılabilir.
    IMEI numarası ne işe yarar?