Buradasın
Hugin yazarkasa pos cihazı nasıl bağlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hugin yazarkasa POS cihazını bağlamak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Ethernet Bağlantısı: Cihazın ethernet ile internete bağlı olması gerekmektedir 1.
- Sabit IP Adresi Tanımlama: Cihazın IP adresini sabit bir yerel IP yapmak için sistem ayarlarından bağlantı ve statik IP ayarlarını aktifleştirmek gerekmektedir 1.
- BenimPOS Entegrasyonu: BenimPOS uygulamasında entegrasyonlar sayfasında, cihazın yerel IP adresini ve GMP3 türünü kablolu olarak seçip kaydetmek gerekmektedir 1.
- Servis Menüsü: Servis menüsüne girip işlem kodu ve servis şifresini öğrenmek için Hugin'e başvurmak ve karşılık gelen servis şifresini almak gerekmektedir 1.
- Eşleştirme: PC bağlantı menüsünden cihazı eşleştir dedikten sonra, port değeri olarak 4444 girilmelidir 12. Ardından, BenimPOS satış ekranında "Bağlan" düğmesine tıklanarak eşleşme sağlanmalıdır 1.
Alternatif olarak, SambaPOS ile entegrasyon için de aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Cihaz Yazılımı Güncelleme: Menüden ayarlar bölümüne girip yazılım güncelleme işlemi yapılmalıdır 4.
- Port Numarasını Öğrenme: Kasiyer menüsünden servis moduna geçip harici donanım seçeneğine tıklayarak port numarasını öğrenmek gerekmektedir 4.
- SambaPOS Ayarları: Module settings menüsünden Hugin Controller ayarları yapılıp, POS cihazının IP adresi ve port numarası girilmelidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: