Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hammaddelerin bazı özellikleri:
- Geometrik özellikler: Şekil, şekil üniformluğu ve spesifik yüzey gibi özellikler, ambalajlama, doldurma, dondurma, konserve yapımı ve ısıl işlemler gibi süreçleri etkiler 1.
- Fiziksel özellikler: Renk, yapı, aero ve hidrodinamik özellikler ile sürtünme özelliği, ham maddenin işlenebilirliğini ve kalitesini belirler 1.
- Fonksiyonel özellikler: Lezzet, tat, koku ve kusurlardan kaçınma gibi özellikler, son ürünün tüketici tarafından kabul edilebilirliğini etkiler 1.
- Yenilenebilirlik: Keten ve pamuk gibi hammaddeler yenilenebilirken, fosil yakıtlar gibi kaynaklar yenilenemez 3.
- Kaynak: Hammaddeler, bitkisel, hayvansal, toprak, metal gibi çeşitli kaynaklardan elde edilebilir 4.
- Kullanım alanı: Hammaddeler, farklı sektörlerde (gıda, tekstil, inşaat, otomotiv vb.) çeşitli amaçlarla kullanılır 23.
Ayrıca, hammaddelerin yetkili kurumlarca saptanmış teknik özellikleri taşıması, basit yapıda olması ve imalatçı için uygun maliyetli olması gerekir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: