Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çayır bıçağının olması gerekenler:
- Bıçak yaprakları: Üçgen şeklinde olup genişliği 76,2 mm olmalıdır 13.
- Bıçak bileme açısı: 24 derece olmalıdır 12.
- Parmaklar arası mesafe: Alttan biçimlerde 1,5 inç, normal biçimlerde 2 inç, yüksek biçimlerde 3 inç olarak ayarlanmalıdır 12.
- Bıçak ve parmak ayarı: Bıçaklar önde 1 mm, arkada 0,2-0,3 mm boşluk olacak şekilde ayarlanmalıdır 2.
- Biçme yüksekliği ayarı: Tarlanın ve mahsulün durumuna göre bıçak tablasının kızaklarındaki ayar cıvatası ile yapılmalıdır 12.
- Aşınma plakaları: Bıçak lamasının arka desteği olup, aşınmayı önlemelidir 13.
- Temizlik: İş sonrası makine yıkanmalı, kurulanmalı ve gerekli yerlere yağ basılmalıdır 1.
Kırık veya aşırı yıpranmış bıçaklar değiştirilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: