• Buradasın

    Çayır makası bıçağı kaç cm olmalı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Çayır makası bıçaklarının uzunluğu genellikle 10,5 cm olarak standartlaştırılmıştır 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Çayır makası nasıl çalışır?

    Çayır biçme makinelerinin çalışma prensibi, kullanılan türe göre değişiklik gösterir: Parmaklı çayır biçme makineleri: Bıçaklar, bir sağa bir sola hareket ederek bitkiyi keser. Çift bıçaklı çayır biçme makineleri: Sabit bıçak yerine hareketli bir bıçak bulunur. Döner bıçaklı çayır biçme makineleri: Karşı bıçak sistemi yoktur, kesme, biçme sisteminin serbest kesmesiyle gerçekleşir. Diskli çayır biçme makineleri: Disklerin dönme esnasında oluşturduğu hava akımı ile bitkileri biçer. Çayır biçme makinelerinin güvenli ve verimli çalışması için düzenli bakım ve doğru ayarların yapılması gereklidir.

    Çayır bıçağı nasıl olmalı?

    Çayır bıçağının olması gerekenler: Bıçak yaprakları: Üçgen şeklinde olup genişliği 76,2 mm olmalıdır. Bıçak bileme açısı: 24 derece olmalıdır. Parmaklar arası mesafe: Alttan biçimlerde 1,5 inç, normal biçimlerde 2 inç, yüksek biçimlerde 3 inç olarak ayarlanmalıdır. Bıçak ve parmak ayarı: Bıçaklar önde 1 mm, arkada 0,2-0,3 mm boşluk olacak şekilde ayarlanmalıdır. Biçme yüksekliği ayarı: Tarlanın ve mahsulün durumuna göre bıçak tablasının kızaklarındaki ayar cıvatası ile yapılmalıdır. Aşınma plakaları: Bıçak lamasının arka desteği olup, aşınmayı önlemelidir. Temizlik: İş sonrası makine yıkanmalı, kurulanmalı ve gerekli yerlere yağ basılmalıdır. Kırık veya aşırı yıpranmış bıçaklar değiştirilmelidir.

    Çayır ot biçme makinası hangi bıçak kullanılır?

    Çayır ot biçme makinelerinde tambur bıçağı kullanılır. Ayrıca, çayır biçme makinelerinde çift bıçaklı düzen de kullanılabilir. Bıçak seçimi, çim biçme makinesinin markası ve modeline bağlıdır.