Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Blooming (çiçeklenme), kahve demleme sürecinde öğütülmüş kahveye ilk suyun temas etmesiyle birlikte gerçekleşen, karbondioksit gazının serbest kalmasıyla oluşur 125.
Blooming'in gerçekleşme nedenleri arasında şunlar yer alır:
- Kahvenin tazeliği 124. Taze kahve çekirdeklerinde blooming işlemi daha belirgindir 124.
- Kavrulma profili 124. Koyu kavrulmuş kahvelerde daha fazla gaz biriktiğinden blooming daha fazla gerçekleşir 124.
- Su sıcaklığı 123. İdeal su sıcaklığı 90-96 derece arasındadır 123.
- Kahve çekirdeğinin cinsi ve kökeni 14. Kahve çekirdeklerinin kökenlerine göre blooming'leri değişkenlik gösterebilir 4.
- Kahve çekirdeğinin öğütülme derecesi 2. İnce öğütülmüş kahve, yüzey alanı geniş olduğu için gaz çıkışı daha hızlı gerçekleşir 2.
- Demleme yöntemi 23. Blooming, özellikle pour over ve french press gibi manuel demleme yöntemlerinde kullanılır 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: