Buradasın
Algoritma ve problem çözme nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Algoritma ve problem çözme süreci şu adımlardan oluşur:
- Problemin Tanımlanması: Çözülmesi gereken problemin net bir şekilde anlaşılması gerekir 13. Problemin tanımı yapılırken verilen bilgiler, anlamları ve birbirleriyle ilişkileri düşünülmelidir 3.
- Algoritma Geliştirme: Problemin çözümü için izlenecek yolun belirlenmesi, yani algoritmanın oluşturulması gereklidir 13. Problem ne kadar karışık olursa olsun, alt birimlere bölünebilir 13.
- Girdi ve Çıktı Biçimlerinin Belirlenmesi: Sonuçların dış ortama (kullanıcıya) aktarımı en uygun biçimde yapılmalıdır 3. Program çıktısının nasıl olacağı anlaşılır bir biçimde tasarlanmalıdır 1.
- Akış Şeması Çizme: İşlem adımları şema halinde gösterilmelidir 13. Böylece çözüm basamakları, birbirleri ile ilişkileri ve bilgi akışı daha kolay görülebilir ve yanlışlıklar düzeltilebilir 13.
- Kodlama: Akış şemaları çizildikten sonra, problem yapısına uygun bir programlama dili seçilerek algoritma bilgisayarın anlayabileceği duruma getirilir 13.
- Programı Sınama: Program yazıldıktan sonra, sonuçları daha önceden bilinen veriler girilerek, eldeki sonuçlarla çıkan sonuçlar karşılaştırılır ve programın doğru çalışıp çalışmadığı sınanır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: