Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
3D yazıcılarda kullanılan ısı, kullanılan teknolojiye ve malzemeye göre değişiklik gösterir:
- FDM (Fused Deposition Modelling) teknolojisi 12. Termoplastik malzeme, yazıcının extruder bölgesinde ısıtılıp eritilir ve X ve Y koordinatlarında basılır 12.
- SLA (Stereolithography) teknolojisi 13. Bu teknolojide, akışkan foto polimer (özel bir plastik çeşidi) hammaddeler işlenerek katı forma dönüştürülür ve baskı elde edilir 13. Bu işlem, bilgisayar kontrollü ultraviyole ışınlar kullanılarak gerçekleştirilir 13.
- SLS (Selective Laser Sintering) teknolojisi 13. Bu teknolojide, hammadde olarak akışkan yerine toz malzemeler kullanılır ve bu malzemeler lazer ile kaynaştırılır veya sinterlenir 13.
- EBM (Electron Beam Melting) teknolojisi 13. Bu teknolojide, güç kaynağı olarak bir vakumun içindeki elektron demeti kullanılır ve çok yüksek sıcaklıklarda işlem yapılır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: