Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Jimnastikte kullanılan araç ve gereçler iki ana kategoriye ayrılır: artistik jimnastik aletleri ve ritmik jimnastik aletleri 13.
Artistik jimnastikte kullanılan aletler:
- Yer hareketleri: Akrobatik hareketlerin yapıldığı alan 1.
- Atlama masası: Cimnastikçinin atladığı ve hava hareketleri gerçekleştirdiği platform 1.
- Halkalar: Erkek cimnastikçilerin kullandığı, yerden yaklaşık 2.5 metre yüksekte asılı iki halkadan oluşan alet 1.
- Atlama beygiri: Atlama hareketlerinin yapıldığı, yükseklik ve konumu ayarlanabilen alet 1.
- Paralel barlar: Yerden yükseltilmiş iki paralel bar, sporcuların bu barlar arasında akrobatik hareketler yapmasını sağlar 1.
- Barfiks: Erkek cimnastikçilerin kullandığı yatay bir bar, genellikle asılı durumları ve dönüşler için kullanılır 1.
- Asimetrik paraleller: Kadın cimnastikçiler için tasarlanmış, yükseklik farkı olan iki paralel bar seti 1.
- Denge kalemi: Kadınlar tarafından kullanılan dar bir kalem üzerinde denge ve estetik hareketler için kullanılır 1.
Ritmik jimnastikte kullanılan aletler:
- İp: Ritmik hareketler için kullanılan alet 13.
- Mekik: El alıştırmaları ve zemin hareketleri için kullanılır 1.
- Labut: Havada dönme hareketleri icra edilen alet 1.
Ayrıca, jimnastik antrenmanlarında yoga blokları, direnç bantları, ağırlıklar ve spor matları gibi ek gereçler de kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: