Otel servis arabaları çeşitli türlere ayrılır: 1. Salata Arabası: Salataların sergilenmesi ve servisi için kullanılır, tek veya iki katlı olabilir. 2. Ordövr Arabası: Soğuk iştah açıcılar olan ordövrlerin servisinde kullanılır, genellikle soğutuculu ve cam kapaklıdır. 3. Flambe Arabası: Misafir masasının yanında alevli yemeklerin hazırlanması için kullanılır, ocaklar ve gaz tüpü bulunur. 4. Tatlı Arabası: Tatlı ve pasta çeşitlerinin sergilenmesi ve servisi için kullanılır, şeffaf kapaklı ve soğutuculu olabilir. 5. İçecek Arabası: Aperatif ve hazmı kolaylaştırıcı içeceklerin servisinde kullanılır, bazılarında buz haznesi bulunur. 6. Çorba Servis Arabası: Düğün, nişan gibi ziyafetlerde çorbaların servisinde kullanılır, ısıtıcı reşolar bulunur. 7. Peynir Arabası: Çeşitli peynirlerin sergilenmesi ve servisi için kullanılır, iki veya üç katlı olabilir. 8. Tranche Arabası: Büyük parça etlerin misafir masasında porsiyonlanması için kullanılır. 9. Minibar Arabası: Otel odalarına yiyecek ve içecek taşımak için kullanılır, kapaklı dolap gibidir. 10. Kat Servis Arabası: Otel personelinin temizlik ve servis malzemelerini taşımak için kullandığı tekerlekli araçtır.