Karadeniz Bölgesi'nde çeşitli doğal kaynaklar bulunmaktadır: Yeraltı Kaynakları: - Taşkömürü: Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'da çıkarılır. - Bakır: Murgul (Artvin), Küre (Kastamonu) ve Çayeli (Rize)'de bulunur. - Linyit: Bolu, Çankırı, Amasya, Samsun ve Ankara'da çıkarılır. - Manganez: Trabzon, Artvin, Amasya ve Kastamonu'da çıkarılır. - Demir: Ordu'da çıkarılır. Yerüstü Kaynakları: - Akarsular: Çoruh, Yeşilırmak, Kızılırmak, Sakarya, Filyos ve Bartın çayları. - Göller: Tortum, Sera, Abant ve Yedigöller. Tarım Ürünleri: - Fındık: Trabzon, Giresun ve Ordu'da yetiştirilir. - Çay: Giresun'dan Gürcistan'a kadar olan kıyı şeridinde, özellikle Rize çevresinde üretilir. - Tütün: Orta Karadeniz Bölümü'nde (Samsun, Amasya ve Tokat çevresi) yetiştirilir. Diğer Kaynaklar: - Balıkçılık: Karadeniz, Türkiye balık üretiminin yaklaşık %80'ini karşılar. - Turizm: Yaylalar, tarihi ve kültürel değerler (Sümela Manastırı vb.) turizm potansiyelini oluşturur.