Arap Şükrü'nün hikayesi şöyledir: 1893 yılında Selanik yakınlarındaki Vodina'da doğmuştur. Askeri okulda eğitim aldıktan ve subay olduktan sonra "Akıncı Şükrü" adıyla Kurtuluş Savaşı'na katılmış, Kütahya civarında esir düşerek savaş gazisi olmuştur. Esaretten kaçarken kolundan yaralanarak malulen emekliye ayrılmıştır. İlk lokantasını Ayvalık'ta açmıştır. Daha sonra ailesiyle birlikte Bursa'ya yerleşmiş ve Tayyare Kültür Merkezi’nin yerinde bulunan Şar Kulübü’nün işletmeciliğini üstlenmiştir. Asıl ününü, Yahudilik Çarşısı’ndaki (bugünkü Arap Şükrü Sokağı) meyhanesiyle kazanmıştır. Kurufasulye, pilav, paça ve işkembe çorbası gibi yemekleriyle tanınan meyhanesine çevre illerden atlarla müşteriler gelmeye başlamıştır. Beş oğlu işi devralmış ve Arap Şükrü bir marka haline gelerek eskiden meyhaneler sokağı olarak bilinen sokak, Arap Şükrü Sokağı adını almıştır. Arap Şükrü'nün çocukları tarafından işletilen Arap Şükrü Çetin Restoran, Arap Şükrü Sokağı'nın girişinde bir balık lokantası olarak hizmet vermeye devam etmektedir.