Buradasın
Tüp mide ameliyatından sonra hangi kuruyemişler yenmeli?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tüp mide ameliyatından sonra kuruyemiş tüketimi, genellikle ameliyattan 4 ila 6 ay sonra, küçük porsiyonlarla ve iyi çiğnenerek başlanması önerilir 5.
Sağlıklı seçenekler arasında badem, fındık ve ceviz gibi kuruyemişler bulunabilir 5. Ancak, tüketim sıklığı doktorun önerileri doğrultusunda belirlenmelidir 5.
Kuruyemişler, sağlıklı yağlar ve protein içermelerine rağmen, mide için zor sindirilen besinler arasındadır ve mide küçüldüğü için lifli ve yoğun gıdalar sindirimi zorlaştırabilir 5.
Tüp mide ameliyatı sonrası beslenme programı, kişinin sağlık durumuna göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle, beslenme düzeni hakkında bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: