Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tülbalı olarak bilinen bal türü, arıların Boğa Dikeni (tütsü) bitkisinin çiçeklerinden topladıkları nektarlarla ürettikleri monoflora bal olarak tanımlanır 1.
Tülbalının faydaları arasında şunlar yer alır:
- Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara iyi gelir, öksürükleri keser ve boğazı yumuşatır 1.
- Antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir 4.
- Sindirim sistemi rahatsızlıklarını hafifletir 4.
- Cilt sağlığı için faydalıdır, egzama, akne ve diğer cilt problemlerine karşı etkilidir 4.
Ancak, arı ürünlerine alerjisi olan kişilerin tülbalını tüketmemesi önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: