Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Triphala, Ayurveda tıbbında kullanılan, antioksidan, antienflamatuar ve antibakteriyel etkileri olan bitkisel bir preparattır 12.
Triphala'nın içindeki bitkiler ve faydaları:
- Amalaki (Emblica officinalis) 14. C vitamini, amino asitler ve mineraller açısından zengindir 4. Kabızlığı tedavi etmek ve kanseri önlemek için kullanılır 4.
- Bibhitaki (Terminalia bellirica) 14. Tanenler, ellagik asit, gallik asit, lignanlar ve flavonlar içerir 4. Bakteriyel ve viral enfeksiyonların tedavisinde kullanılır 4.
- Haritaki (Terminalia chebula) 14. "İlaçların kralı" olarak anılır ve kalp hastalığı, astım, ülser ve mide rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır 4.
Triphala, sindirim sağlığını destekleme, bağışıklık fonksiyonunu güçlendirme, kabızlığı giderme ve kilo yönetimine yardımcı olma gibi faydalarıyla bilinir 123.
Herhangi bir takviye kullanmadan önce bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: