• Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tipiden korunmak için aşağıdaki önlemler alınabilir:
    1. UV Koruyucu Gözlük Kullanımı: Yüzde 100 UV korumalı güneş gözlükleri veya kayak gözlükleri takmak, gözleri tipinin olumsuz etkilerinden korur 14.
    2. Gözlerin Güneşten Korunması: Gözlük takma imkanı yoksa, gözleri ellerle kapatarak veya dar yarıklı göz koruyucuları kullanarak korumak etkilidir 1.
    3. Güneşin Yoğun Olduğu Saatlerde Dikkatli Olunması: Öğle saatlerinde (10.00-16.00 arası) uzun süre açık alanlarda kalmamaya özen göstermek gerekir 14.
    4. Karlı Ortamlarda Göz Koruması: Kış sporları yaparken veya yüksek rakımlı yerlerde zaman geçirirken mutlaka göz koruması sağlanmalıdır 1.
    5. Gözlerin Dinlendirilmesi: Kar körlüğü belirtileri başladığında gözleri kapatarak karanlık bir ortamda dinlenmek ve soğuk kompres uygulamak faydalı olabilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tipide mahsur kalmak ne yapmalı?

    Tipide mahsur kalındığında yapılması gerekenler: 1. Panik Yapmayın: Sakin olun ve durumu değerlendirin. 2. Aracı Güvenli Bir Yere Çekin: Dörtlü flaşörleri açarak diğer sürücüleri uyarın ve aracınızı yol kenarına park edin. 3. Karbonmonoksit Zehirlenmesine Karşı Önlem Alın: Egzoz borusunun açık olup olmadığını kontrol edin, her saat başı temizleyin ve camları hafif aralık bırakarak havalandırma sağlayın. 4. Yakıtı Tasarruflu Kullanın: Motoru sürekli çalıştırmak yerine ara ara çalıştırıp içeriyi ısıtın. 5. Telefon Bataryanızı Koruyun: Telefonunuzu yalnızca acil durumlarda kullanın, güç tasarrufu modunu açın ve gereksiz uygulamaları kapatın. 6. Yardım Çağırın: Yetkililere ulaşarak mahsur kaldığınızı bildirin ve konumunuzu paylaşın. 7. Vücut Isınızı Koruyun: Yanınızda battaniye, atkı, bere ve eldiven varsa hemen kullanın, aracın içinde hareket ederek kan dolaşımınızı aktif tutun. 8. Su ve Gıda Tüketimine Dikkat Edin: Azar azar ve düzenli olarak su ve yüksek kalorili besinler tüketin. Eğer telefon çekmiyorsa, araçta kalmak en güvenli seçenektir.