Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk eti alerjisi, tavuk eti tükettikten veya tavuğa dokunduktan sonra ortaya çıkan alerjik reaksiyonlarla anlaşılır 12. Bu reaksiyonlar kişiden kişiye değişiklik gösterebilir ve hafiften şiddetliye kadar değişebilir 2.
Yaygın tavuk eti alerjisi belirtileri şunlardır:
- Deri reaksiyonları: Kurdeşen, kaşıntı, ciltte kızarıklık ve döküntü 12.
- Sindirim sistemi belirtileri: Mide bulantısı, karın ağrısı, ishal, kusma 12.
- Solunum yolu belirtileri: Hapşırma, burun tıkanıklığı, öksürük ve nefes darlığı 12.
- Ağız ve boğaz semptomları: Dudaklarda, dilde ve boğazda kaşıntı, şişlik ve karıncalanma hissi 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: