Rulo alçı kullanımı şu adımları içerir:
- Hazırlık: Alçı yapılacak bölgenin temizliği sağlanır ve yabancı cisim kalması engellenir 1.
- Alçının ıslatılması: Alçı ruloları, 21-24°C su içine bırakılır ve hava kabarcıkları çıktıktan sonra her iki ucundan hafifçe sıkılır 1.
- Sargı: Alçı, sarılmadan önce ekstremitenin alçıya alınacak bölümü alçı pamuklarıyla sarılır 1. Kemik çıkıntıları, pamuk rulolar ve diğer destek malzemelerle desteklenmelidir 1.
- Uygulama: Islanmış rulo alçı, yaklaşık altı kat sarılacak şekilde uygulanır ve her kat bir öncekinin üzerine devam eder 1.
- Kenarların düzeltilmesi: Uygulama bittiğinde alçı kenarları düzeltilir ve cilt üzerine bulaşan alçılar temizlenir 1.
- Kuruma: Alçılar, ortamın sıcaklık ve nem durumuna bağlı olarak 24 ila 72 saat içinde kurur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: