• Buradasın

    Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan hangi bitki ne işe yarar?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun önerdiği bazı bitkilerin faydaları şunlardır:
    1. Portakal: "Ala hastalığı" olarak bilinen vitiligo hastalığına karşı etkilidir 1.
    2. Patates: İçeriğindeki "kolonsa" maddesi ile kolon kanserine karşı koruyucudur 1.
    3. Beyaz Dut Kurusu: Kandaki yüksek iltihabı düşüren güçlü bir endikedir 1.
    4. Brokoli: İyi huylu prostat büyümesi ve memedeki fibrotiklere karşı etkilidir 13.
    5. Nar: Periton sıvısının karın zarında birikmesini engeller, özellikle siroz hastalarında faydalıdır 1.
    6. Çörekotu Yağı: Kan şekerinin düşürülmesine yardımcı olur 2.
    7. Sinirli Ot: Gizli şekere karşı destekleyici özellik taşır 2.
    8. Yasemin: Kan şekerini dengelemeye yardımcı olur 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu turp için ne diyor?

    Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, turpun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve birçok hastalığa karşı koruyucu etkisi olduğunu belirtmektedir. Turpun bazı faydaları: Kandaki kırmızı hücrelerin güçlenmesini ve onarılmasını sağlar, böylece kana verilen oksijeni artırır. Soğuk algınlığına karşı koruma sağlar. Cilt dostu olarak cildi nemlendirir ve sivilcelere karşı koruma sağlar. Saçlarda kepeklenmeyi önler. İyot içeriği sayesinde tiroit hastalıklarından korunmaya yardımcı olur. Kalp ve damar sağlığı için faydalıdır. Kan basıncını düzenler ve yüksek tansiyonu düşürür. Metabolizmayı hızlandırarak diyetlerde tercih edilir. Turp tüketmeden önce, özellikle hamilelik veya kronik bir hastalık durumunda, bir sağlık uzmanına danışılması önerilir.

    Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu adaçayı ne zaman içilmeli?

    Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'na göre adaçayının ne zaman içilmesi gerektiğine dair bazı öneriler: Bademcik ve boğaz enfeksiyonları için: Gün içinde birkaç defa adaçayı gargarası yapılması önerilir. Genel kullanım için: Ağız temizliğinden sonra günde bir defa adaçayı gargarası yapılması, ağızdaki bakterilere ve kötü kokuya karşı koruyucu etki sağlar. Hamileliğin ilk üç ayında adaçayının temkinli kullanılması, düşük tehlikesi varsa hiç tüketilmemesi önerilir.