Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Keratiti tetikleyen yiyecekler doğrudan keratite neden olmaz, ancak bazı faktörler keratit riskini artırabilir. Bu faktörler arasında göz kuruluğu ve bağışıklık sisteminin zayıflaması yer alır 12.
Keratit riskini artırabilecek bazı yiyecekler ve maddeler:
- Kimyasal maddeler: Temizlik ürünleri gibi kimyasal maddelerle temas, korneada yanıklara ve keratite yol açabilir 1.
- Yanlış beslenme: Omega-3 yağ asitleri bakımından fakir bir diyet, gözdeki iltihabi süreçleri artırabilir 1.
- Alkol ve sigara: Bu maddeler gözlerde çeşitli rahatsızlıklara neden olabilir 1.
Keratit belirtileri fark edildiğinde, kesin teşhis ve uygun tedavi için bir göz doktoruna danışılması önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: