Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaz etinin hangi hastalıklara iyi geldiğine dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, kaz etinin bazı hastalıklara karşı vücut direncini artırabileceği düşünülmektedir 15.
Kaz etinin bazı faydaları şunlardır:
- Bağışıklık sistemini destekler 13. Özellikle soğuk kış günlerinde kaz eti tüketmek, zayıflayan bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olabilir 13.
- Kemik ve diş gelişimine katkı sağlar 13. Kaz eti, kalsiyum içeriği sayesinde kemiklerin gelişmesinde yardımcı olur 3.
- Kolesterolü düşürür 3. Kaz eti, kolesterolün düşmesine katkı sağlayabilir 3.
- Cilt yenilenmesini sağlar 3. Kaz eti, B5 vitamini sayesinde cildi yeniler ve güzel, sağlıklı bir görünüm sağlar 3.
- Yorgunluğu giderir 3. Kaz etinin içinde bulunan B12 vitamini, halsizliği ve yorgunluğu giderir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: