Buradasın
Işkının faydaları ve zararları nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Işkının Faydaları:
- Antioksidan ve vitamin deposu: C, A, B1, B2, E ve K vitaminleri açısından zengindir 13.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir: Halsizlik ve baş ağrısı gibi şikayetlere iyi gelir 14.
- Sindirim sistemine destek olur: İştah açıcıdır, sindirim sistemini düzenler ve mide asidini dengeler 14.
- Cilt sağlığına olumlu etkisi vardır: Cilt yenileyici ve tazeleyici özelliklere sahiptir 14.
- Kanserle mücadelede destekleyici: Kanserli hücrelerin gelişimini durdurabileceği düşünülmektedir 34.
Işkının Zararları:
- Böbrek taşı riski: Oksalat bakımından zengin olması nedeniyle böbrek taşı oluşumuna neden olabilir 12.
- Yan etkiler: Aşırı tüketim, böbrek fonksiyonlarında azalma ve karaciğer hasarına yol açabilir 2.
- Zehirli yapraklar: Bitkinin yaprakları zehirlidir, bu nedenle sadece kökü ve gövdesi tüketilmelidir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: