• Buradasın

    Işkının faydaları ve zararları nelerdir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Işkının Faydaları:
    • Antioksidan ve vitamin deposu: C, A, B1, B2, E ve K vitaminleri açısından zengindir 13.
    • Bağışıklık sistemini güçlendirir: Halsizlik ve baş ağrısı gibi şikayetlere iyi gelir 14.
    • Sindirim sistemine destek olur: İştah açıcıdır, sindirim sistemini düzenler ve mide asidini dengeler 14.
    • Cilt sağlığına olumlu etkisi vardır: Cilt yenileyici ve tazeleyici özelliklere sahiptir 14.
    • Kanserle mücadelede destekleyici: Kanserli hücrelerin gelişimini durdurabileceği düşünülmektedir 34.
    Işkının Zararları:
    • Böbrek taşı riski: Oksalat bakımından zengin olması nedeniyle böbrek taşı oluşumuna neden olabilir 12.
    • Yan etkiler: Aşırı tüketim, böbrek fonksiyonlarında azalma ve karaciğer hasarına yol açabilir 2.
    • Zehirli yapraklar: Bitkinin yaprakları zehirlidir, bu nedenle sadece kökü ve gövdesi tüketilmelidir 12.
    Not: Işkın otu tüketmeden önce, özellikle böbrek veya karaciğer rahatsızlığı olanlar ile hamileler ve emziren annelerin doktora danışması önerilir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: