Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Diz protezi ameliyatı için aday olan kişiler şunlardır:
- İleri düzeyde osteoartrit (kireçlenme) hastaları 23. Diz kıkırdağının yıpranması sonucu hareketle artan şiddetli ağrı, sertlik ve hareket kısıtlılığı gibi belirtiler ortaya çıkar 2.
- Romatoid artrit ve diğer iltihaplı romatizmal hastalıkları olanlar 2. Bu hastalıklar, dizdeki bağ dokularını ve kıkırdakları hedef alarak kalıcı bozulmalara neden olur 2.
- Diz ekleminin şiddetli travma sonrası bozulduğu hastalar 2. Kaza, düşme veya spor yaralanmaları gibi travmalar, diz ekleminde kalıcı hasarlar oluşturabilir 2.
- Ağrı nedeniyle günlük aktiviteleri yapamayanlar 2. Diz ağrısı nedeniyle oturup kalkmakta zorlanma, gece uykusunu bölen ağrılar ve uzun mesafe yürüyememe gibi durumlar söz konusudur 2.
Diz protezi ameliyatı her hastaya uygulanamaz. Hafif ve orta düzeyde kireçlenmesi olanlar, aktif enfeksiyonu bulunanlar, şeker hastalığı kontrol altında olmayanlar ve ciddi kalp ve akciğer sorunu olanlar bu cerrahi müdahale için uygun aday değildir 23.
Diz protezi ameliyatı kararı, detaylı bir değerlendirme sonucunda ortopedi uzmanı tarafından verilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: