• Buradasın

    Ne eksen yetişir atasözünün anlamı nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    "Ne eksen yetişir" atasözü, "Ne ekersen onu biçersin" anlamına gelir 12.
    Bu atasözü, kişilerin çevrelerine nasıl davranırlarsa öyle karşılık alacakları ilkesini ifade eder 13. İyilik yapanlar iyilik, kötülük yapanlar ise kötülük görür 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Atasözü nedir ve örnekleri?

    Atasözü, uzun gözlem ve deneyimler sonucunda ortaya çıkmış, öğüt verici nitelikte olan ve halkın ortak malı olarak kabul edilen sözlerdir. Bazı atasözü örnekleri: "Akılsız başın kahrını ayaklar çeker". "Bin ölçüp, bir biçmeli". "Dost ile ye, iç". "Armut dibine düşer". "Her kapının bir anahtarı vardır".

    En çok kullanılan atasözleri nelerdir?

    En çok kullanılan bazı atasözleri ve anlamları: 1. Armut dibine düşer: Kişi yakınında ne görürse onu devam ettirir. 2. Bin ölçüp, bir biçmeli: Yapılacak herhangi bir işin her yönü çok iyi düşünülmeli. 3. Düşüne düşüne görmeli işi, sonra pişman olmamalı kişi: Bir işe başlamadan önce iyice düşünmek gerekir. 4. Emek olmadan (emeksiz) yemek olmaz: Çaba göstermeden, emek sarf etmeden bir şey elde etmek mümkün değildir. 5. Erken kalktım işime, şeker kattım aşıma: Erken kalkıp işe koyulan kişi, işlerini daha kolay halleder ve daha verimli olur. 6. Et tırnaktan ayrılmaz: Birbirine çok yakın olan insanlar, aralarında ne yaşanırsa yaşansın birbirlerinden kolay kolay kopamazlar. 7. Ev alma, komşu al: Bir ev satın alırken veya bir yere taşınırken, o yerin komşularını da dikkate almak gerekir. 8. Gülme komşuna, gelir başına: Başkalarının başına gelen talihsiz durumlara gülmemek gerekir, çünkü aynı durum bir gün senin başına da gelebilir. 9. Güneş balçıkla sıvanmaz: Herkesin bildiği bir gerçeği yalanlarla değiştirmek mümkün değildir. 10. Hamama giren terler: Bir işe girişen kişi, o işin gerektirdiği zorluklara katlanmak zorundadır.

    10 tane atasözü ve anlamı nedir?

    İşte 10 tane atasözü ve anlamları: 1. "Damlaya damlaya göl olur". 2. "Acele işe şeytan karışır". 3. "Arı kovanına çomak sokma". 4. "El elden üstündür". 5. "Akıl akıldan üstündür". 6. "Bal tutan parmağını yalar". 7. "Sabrın sonu selamettir". 8. "Dost kara günde belli olur". 9. "İki el bir baş içindir". 10. "Bilgi dağarcığını geniş tutmak lazım".

    Atasözleri nedir kısaca?

    Atasözü, uzun deneyimlerden yararlanarak kısa ve özlü öğütler veren, toplum tarafından benimsenmiş kalıplaşmış sözlerdir.

    Ağaç ile ilgili atasözleri nelerdir?

    Ağaç ile ilgili bazı atasözleri şunlardır: 1. "Balta girmedik ağaç olmaz". 2. "Meyveli ağacın başı eğik olur". 3. "Her ağaç kökünden kurur". 4. "Meyve veren ağacı taşlarlar". 5. "Ağaca yük olan kendi meyvesidir". 6. "Ağaçtan maşa, aptaldan paşa olmaz". 7. "Ağacı kurt, insanı dert bitirir". 8. "Ağaç kesen baş keser". 9. "Meyveli ağaca balta vurulmaz". 10. "Ağaç yaş iken eğilir".