• Buradasın

    Ne ekersen onu biçersin atasözü ne anlama gelir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    "Ne ekersen onu biçersin" atasözü, kişilerin çevrelerine nasıl davranırlarsa öyle karşılık göreceklerini ifade eder 23.
    Yani, iyilik yapanlar iyilik, kötülük yapanlar ise kötülük görür 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Atasözleri nedir kısaca?

    Atasözü, uzun deneyimlerden yararlanarak kısa ve özlü öğütler veren, toplum tarafından benimsenmiş kalıplaşmış sözlerdir.

    Ne ekersek onu biçeriz kimin sözü?

    “Ne ekersen onu biçersin” sözü, Türk atasözlerinden biridir.

    Atasözleri anlamca aynı olan atasözleri nelerdir?

    Anlamca aynı olan bazı atasözleri şunlardır: 1. "İyilik eden iyilik bulur" ve "Ne ekersen onu biçersin" (insan yaptıklarının karşılığını görür). 2. "Ağaç yaprağıyla gürler" ve "Baş başa vermeyince taş yerinden kalkmaz" (birlikte yapılan işler kolaylaşır). 3. "Yazı başı pişenin kışın aşı pişer" ve "Ağustosta gölge kovalayan zemheride karnını ovalar" (zor zamanda çalışan kişi sıkıntılı zamanında rahat eder). 4. "Zahmetsiz rahmet olmaz" ve "Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur" (başarı ve rahatlık emek harcanarak elde edilir). 5. "Körle yatan şaşı kalkar" ve "Üzüm üzüme baka baka kararır" (insan arkadaşlarının huylarını kazanır).

    Az bilinen atasözleri nelerdir?

    İşte bazı az bilinen atasözleri: 1. "Ayvaz, kasap hep bir hesap". 2. "Kırmızı dipli mumla davet etmek". 3. "Lam elif çevirmek". 4. "Süt dökmüş kedi gibi olmak". 5. "Düşmanımın düşmanı dostumdur".

    Ne eksen yetişir atasözünün anlamı nedir?

    "Ne eksen yetişir" atasözü, "Ne ekersen onu biçersin" anlamına gelir. Bu atasözü, kişilerin çevrelerine nasıl davranırlarsa öyle karşılık alacakları ilkesini ifade eder.

    En çok kullanılan atasözleri nelerdir?

    En çok kullanılan bazı atasözleri ve anlamları: 1. Armut dibine düşer: Kişi yakınında ne görürse onu devam ettirir. 2. Bin ölçüp, bir biçmeli: Yapılacak herhangi bir işin her yönü çok iyi düşünülmeli. 3. Düşüne düşüne görmeli işi, sonra pişman olmamalı kişi: Bir işe başlamadan önce iyice düşünmek gerekir. 4. Emek olmadan (emeksiz) yemek olmaz: Çaba göstermeden, emek sarf etmeden bir şey elde etmek mümkün değildir. 5. Erken kalktım işime, şeker kattım aşıma: Erken kalkıp işe koyulan kişi, işlerini daha kolay halleder ve daha verimli olur. 6. Et tırnaktan ayrılmaz: Birbirine çok yakın olan insanlar, aralarında ne yaşanırsa yaşansın birbirlerinden kolay kolay kopamazlar. 7. Ev alma, komşu al: Bir ev satın alırken veya bir yere taşınırken, o yerin komşularını da dikkate almak gerekir. 8. Gülme komşuna, gelir başına: Başkalarının başına gelen talihsiz durumlara gülmemek gerekir, çünkü aynı durum bir gün senin başına da gelebilir. 9. Güneş balçıkla sıvanmaz: Herkesin bildiği bir gerçeği yalanlarla değiştirmek mümkün değildir. 10. Hamama giren terler: Bir işe girişen kişi, o işin gerektirdiği zorluklara katlanmak zorundadır.

    En çok bilinen atasözleri nelerdir?

    En çok bilinen bazı atasözleri ve anlamları: 1. "Armut dibine düşer". 2. "Bin ölçüp, bir biçmeli". 3. "Düşüne düşüne görmeli işi, sonra pişman olmamalı kişi". 4. "Emek olmadan (emeksiz) yemek olmaz". 5. "Erken kalktım işime, şeker kattım aşıma". 6. "Et tırnaktan ayrılmaz". 7. "Ev alma, komşu al". 8. "Gülme komşuna, gelir başına". 9. "Güneş balçıkla sıvanmaz". 10. "İki karpuz bir koltuğa sığmaz".