Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mynet'te King oynamak için aşağıdaki adımlar takip edilebilir:
- Oyun Başlangıcı: İlk eli dağıtan kişi belirlenir ve kartlar saat yönünün tersine kapalı bir şekilde dağıtılır; her oyuncuya 13 kart verilir 13.
- Oyun Türü Belirleme: İlk 4 elde ceza seçmek zorunludur; sonraki ellerde oyun türü, sıradaki oyuncu tarafından belirlenir 23.
- Oyun: İlk oyuncu ortaya bir kart atarak oyuna başlar; oyuncular sırayla bir kart atar; yerdeki kartın renginden en büyük kartı atan oyuncu, yerdeki tüm kartları alır 13.
- Koz ve Ceza Oyunları: Koz oyunlarında amaç çok el açmaktır; ceza oyunlarında ise ceza almamaktır 15.
- Puanlama: 20 el sonunda, puanı sıfırdan büyük olan oyuncular kazanır; koz oyunlarından kazanılan puanlar, ceza oyunlarından kaybedilen puanlardan çıkarılır 15.
Bazı ceza oyunları:
- El almaz: Amaç, oyun süresince el almamaktır 13.
- Kupa almaz: Kupa serisi kağıtlarını almamak gerekir 13.
- Rıfkı: Kupa papazı olan rıfkıyı ele almamak hedeflenir 13.
Daha fazla bilgi için Mynet'in King oyun sayfasına başvurulabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: