• Buradasın

    Dünyanın en uzun satranç maçını kim kazandı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Magnus Carlsen, 2021 FIDE Dünya Satranç Şampiyonası'nın altıncı maçında Ian Nepomniachtchi'yi yenerek dünyanın en uzun satranç maçını kazandı 15.
    Bu maçta Carlsen, 136 hamle ve yaklaşık 8 saat süren bir oyun sonucunda galip geldi 15.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Satranç oyunu kaç yıl sürdü?

    Satranç oyununun kaç yıl sürdüğü bilgisine ulaşılamadı. Ancak, satrancın en az 4000 yıl önce Mısır'da oynandığına dair bulgular piramitlerdeki kabartmalarda yer almaktadır. Satrancın bugünkü adını alması, MS 3. ve 4. yüzyıllarda Hindistan'da "çaturanga" olarak anılmasıyla başlamıştır. Satranç, 19. yüzyıldan itibaren düzenli turnuvalarla bir spor dalı olarak kabul edilmektedir.

    Satranç rekoru kaç hamle?

    Satranç tarihindeki en uzun oyun, 1950 yılında Mardel Plato'da Pilkin ve Çernyak arasında gerçekleşmiş ve 22 saat sürmüştür. Bu maçta toplam 191. hamle sonrası berabere bitmiştir. En fazla hamle sayısı rekoru ise 269 hamle ile 17 Şubat 1989'da Ivan Nikolic ve Goran Arsovic arasında oynanan maçta kırılmıştır.

    Satrançta en uzun maç kaç saat sürdü?

    Satrançta en uzun maç, 1989 yılında Ivan Nikolic ve Goran Arsovic arasında Belgrad'da oynanan karşılaşmadır.

    En uzun satranç oyunu kaç hamle?

    269 hamle ile en uzun satranç oyunu, 1989 yılında Nikolic ve Arsovic arasında oynanmıştır.

    Dünyanın en iyi satranç maçı hangisi?

    Dünyanın en iyi satranç maçı olarak kabul edilebilecek tek bir oyun yoktur, çünkü bu, kişisel tercihlere ve değerlendirmelere bağlıdır. Ancak, satranç tarihinde öne çıkan bazı unutulmaz maçlar şunlardır: 1. Fischer - Spassky, 1972 Dünya Şampiyonası: Soğuk Savaş döneminin siyasi gerilimleriyle birleşen bu maç, satranç tarihinin en ikonik anlarından biri olarak görülür. 2. Kasparov - Karpov, 1985 Dünya Şampiyonası: Garry Kasparov'un genç yaşta kazandığı ilk şampiyonluk olarak kaydedilen bu maç, psikolojik savaş ve stratejik hamlelerle izleyicilere unutulmaz anlar sunmuştur. 3. Deep Blue - Kasparov, 1997: Garry Kasparov'un IBM'in Deep Blue süper bilgisayarıyla karşılaştığı bu maç, yapay zekanın insan zekasını geçebileceği fikrini pekiştirmiştir. 4. Anand - Topalov, 2008: Viswanathan Anand'ın, 5. oyundaki 19. hamlesiyle rakibinin tüm planlarını bozarak maçı kazandığı bu karşılaşma, Anand'ın ustalık seviyesini bir kez daha gözler önüne sermiştir. 5. Carlsen - Anand, 2014: Magnus Carlsen'in, genç yaşta kazandığı ilk dünya şampiyonluğunu simgeleyen bu maç, satranç dünyasında yeni bir çağın başlangıcını işaret etmiştir.