• Buradasın

    Sonradan takılan ekran muayeneden geçer mi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sonradan takılan ekranların muayeneden geçip geçmeyeceği, ekranın türüne ve takılma şekline bağlıdır.
    • Fabrika çıkışlı gündüz farları muayeneden geçer, ancak sonradan takılan gündüz farları ağır kusur olarak değerlendirilir ve muayeneden geçemez 24.
    • LED farlar ise hafif kusur olarak kabul edilir ve muayeneden geçebilir, ancak bu farların trafik mevzuatına uygun olarak takılmış olması gerekmektedir 3.
    Genel olarak, araç muayenesinde sonradan takılan ekipmanların orijinal ve mevzuata uygun olması önemlidir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hafif kusurlar muayeneden geçer mi?

    Hafif kusurlu araçlar, araç muayenesinden geçebilir. Hafif kusurlar, aracın yeniden muayeneye gerek duyulmayan küçük eksikliklerini ifade eder.

    Araçta ekran takmak yasak mı?

    Araçta ekran takmak, belirli koşullara bağlı olarak yasak olabilir. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 30. maddesine göre, görüşü engelleyecek veya kaza anında içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçların kullanımı yasaktır. Ayrıca, ön cam ve ön yan camlara film veya ekran takılması tamamen yasaktır.

    Muayene tekrarında kusurlar giderilmezse ne olur?

    Muayene tekrarında kusurlar giderilmezse, araç muayene edilemez ve trafikte kullanılamaz. Ayrıca, trafik cezası ve sigorta sorunları gibi ek maliyetler de ortaya çıkabilir.

    Sonradan yapılan değişiklikler muayenede sorun olur mu?

    Sonradan yapılan değişiklikler, araç muayenesinde sorun yaratabilir eğer bu değişiklikler aracın güvenlik ve çevre standartlarını karşılamıyorsa. Muayenede özellikle dikkat edilen değişiklikler şunlardır: - Egzoz emisyonu: Egzoz sistemine yapılan değişiklikler, emisyon değerlerini artırıyorsa muayeneden geçemez. - Far ve aydınlatma: Farların ve diğer aydınlatma parçalarının hasar görmesi veya uygunsuz tadilat yapılması ağır kusur olarak değerlendirilir. - Şasi ve bağlantılı parçalar: Uygunsuz tamirat veya tadilat varsa araç muayeneden geçemez. - Emniyet kemeri: Emniyet kemerlerinde arıza bulunması durumunda araç muayeneden geçemez. Ayrıca, yapılan değişikliklerin ruhsata işlenmemiş olması da muayenede sorun yaratabilir.

    TÜVtürk muayenede hangi kusurlar hafif kusur?

    TÜVTÜRK muayenesinde hafif kusur olarak değerlendirilen bazı kusurlar şunlardır: Aydınlatma ve elektrik sistemi: Far camlarında hafif çatlaklar ve çizikler, plaka ışıklarında arıza, sinyal lambalarının camlarındaki renklerin solgun olması. Fren sistemi: Fren balatalarında aşınma, el freninin gereğinden çok yukarı kalkması, fren disklerinde paslanma veya hafif aşınmalar. Direksiyon ve süspansiyon sistemi: Direksiyon simidinde aşınma veya kaplamada deformasyon, direksiyon sisteminde sürüşü etkilemeyecek seviyede boşluk, amortisörlerde hafif yağ kaçağı. Lastikler ve jantlar: Stepne lastiğin olmaması veya kullanılamaz olması, jantlarda hafif çizikler. Bu kusurlar, aracın muayeneden geçmesine engel olmamakla birlikte, güvenliği sağlamak adına giderilmesi tavsiye edilir.

    Dışarıdan takılan aksesuar muayeneden geçer mi?

    Dışarıdan takılan bazı aksesuarlar muayeneden geçebilirken, bazıları ağır veya hafif kusur olarak değerlendirilebilir. Geçebilecek aksesuarlar: - Ledli stop lambaları: Standart stop lambasının tüm fonksiyonlarını barındırıyorsa ve renkleri aynıysa muayeneden geçebilir. - Amerikan park: Montaj şekline bağlı olarak; çift duy lamba ile monte edilmişse geçebilir, ancak basit düzenekteki kablo döşemesi ile yapılmışsa geçemez. Geçemeyecek aksesuarlar: - Standart dışı plakalar: Üzerinde vida, yansıtıcı, boya gibi müdahaleler varsa muayeneden geçemez. - Ekstra aydınlatma: Orijinal tesisat dışında herhangi bir lambanın çalışması yasaktır ve bu nedenle muayeneden geçemez. - Modifiye parçalar: Aracın normal kullanımından farklı olan ve güvenlik riski taşıyan modifiye parçalar muayeneden kalmanıza neden olabilir.