• Buradasın

    Plakadan trafik cezası sorgulama SMS ile nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Plakadan trafik cezası sorgulama SMS ile yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
    1. Mesaj Hazırlığı: Araç plakası, tescil tarihi ve T.C. kimlik numaranızı yazın 23.
    2. Mesaj Gönderme: Hazırladığınız mesajı 1189'a gönderin 23.
    Bu işlem için ödemeniz gereken tutar, GSM operatörünüze bağlı olarak değişiklik gösterebilir 2. Ayrıca, cezanın ayrıntıları ile ilgili bilgi almak isterseniz "TCP AYRINTI" yazarak tekrar mesaj gönderebilirsiniz 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Plakaya yazılmış trafik cezası ödenmezse ne olur?
    Plakaya yazılmış trafik cezası ödenmezse aşağıdaki yasal sonuçlar ortaya çıkar: 1. Gecikme Faizleri: Cezanın ödenmediği her gün için gecikme faizi uygulanır ve bu faiz cezanın ana tutarına eklenir. 2. Araç Trafik Tescili Engellenmesi: Cezalar ödenmediği takdirde, araçların tescili üzerine konulan engeller nedeniyle plaka değişikliği veya başka işlemler yapılamaz. 3. Mahkeme Süreci: Ödenmeyen trafik cezaları, mahkeme süreçlerine yol açabilir ve hukuki yolla tahsil edilebilir. 4. İcra Takibi: Ceza, icra takibine konu olabilir ve bu durumda maaşınıza veya banka hesaplarınıza haciz uygulanabilir. 5. Sürücü Belgesi Kısıtlamaları: 3 veya daha fazla trafik cezasını ödemeyen sürücülerin belgeleri geçici olarak askıya alınabilir.
    Plakaya yazılmış trafik cezası ödenmezse ne olur?
    EGM trafik cezası sorgulama nasıl yapılır?
    EGM üzerinden trafik cezası sorgulama işlemi için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Online İşlemler sayfasına gidin: [onlineislemler.egm.gov.tr/Sayfalar/TrafikCezaSorgulama.aspx](https://onlineislemler.egm.gov.tr/Sayfalar/TrafikCezaSorgulama.aspx). 2. Ad, Soyad, TC Kimlik Numarası ve Doğum Yılı bilgilerinizi girerek doğrulama işlemini gerçekleştirin. 3. Ardından "Araç Plakasına Yazılan Trafik Ceza Sorgulama" veya "Sürücü Belgesine veya Şahsa Yazılan Trafik Ceza Sorgulama" seçeneklerinden birini seçerek gerekli bilgileri doldurup sorgulama yapın. Ayrıca, e-Devlet üzerinden de trafik cezası sorgulama işlemi yapılabilir: 1. e-Devlet'e TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. 2. Arama alanına "Emniyet Genel Müdürlüğü Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama" yazın. 3. Plakaya kesilmiş tüm cezaları görüntüleyin.
    EGM trafik cezası sorgulama nasıl yapılır?
    Trafik cezası detsis numarası nasıl öğrenilir?
    Trafik cezası Detsis numarasını öğrenmek için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir: 1. Trafik Cezası Tutanağı: Ceza tutanağının üst kısmında Detsis numarası yer alır. 2. SMS Bildirimi: Trafik cezası alındığında cep telefonuna Detsis numarasını içeren bir SMS bildirimi gelebilir. 3. E-Devlet Kapısı: E-Devlet Kapısı'na giriş yaparak "Trafik Cezaları" bölümünden Detsis numaranızı görüntüleyebilirsiniz. 4. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü: En yakın EGM Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne giderek Detsis numaranızı öğrenebilirsiniz. Ayrıca, aracın trafik şubesindeki kayıtları incelenerek de bu numaraya ulaşılabilir.
    Trafik cezası detsis numarası nasıl öğrenilir?
    Trafik cezası bildirim nasıl yapılır?
    Trafik cezası bildirimi iki şekilde yapılabilir: 1. E-Devlet Üzerinden: T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle e-Devlet'e giriş yaparak "Trafik Cezası Sorgulama" kısmından geçmiş cezalarınızı görebilirsiniz. 2. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Resmi Sitesi: egm.gov.tr adresinden online işlemler sayfasına girerek araç plakasından trafik cezası sorgulama yapabilirsiniz. Ayrıca, anlaşmalı bankalar ve PTT üzerinden de trafik cezası bildirimi ve ödemesi yapılabilir.
    Trafik cezası bildirim nasıl yapılır?
    Trafik cezası belge no nasıl öğrenilir?
    Trafik cezası belge numarasını öğrenmek için aşağıdaki yöntemlerden faydalanabilirsiniz: 1. E-Devlet Kapısı: T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaparak "Trafik Cezası Sorgulama" kısmından belge numaranızı görebilirsiniz. 2. Emniyet Genel Müdürlüğü: Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesinde "Ceza Sorgulama" alanına girip araç plakasını girerek belge numaranızı öğrenebilirsiniz. 3. Gelir İdaresi Başkanlığı: GİB'in internet sitesi üzerinden MTV ve Trafik Cezası Sorgulama sekmesinden belge numaranızı sorgulayabilirsiniz. 4. SMS ile Sorgulama: Plakayı, tescil tarihini ve TC kimlik numaranızı aralarında boşluk bırakarak 1189'a SMS göndererek de trafik cezanızı öğrenebilirsiniz.
    Trafik cezası belge no nasıl öğrenilir?
    Plakadan araç sorgulama nasıl yapılır?
    Plakadan araç sorgulama işlemi birkaç farklı yöntemle yapılabilir: 1. e-Devlet Üzerinden: "Trafik Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama" sayfasına girip, T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yaparak plaka ile sorgulama yapılabilir. 2. SMS ile: Aracın plakasını bitişik bir şekilde yazıp (34XYZ34 gibi) 5664'e mesaj göndererek hasar geçmişini öğrenebilirsiniz. Bu hizmetin ücreti tüm operatörler için 95 TL'dir. 3. Çağrı Merkezi: 118 90'ı arayarak araç plakasını çağrı merkezindeki danışmana söyleyip bilgi alabilirsiniz. Bu hizmet de ücretlidir. 4. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Web Sitesi (Sigortam360): sigortam360.com üzerinden plaka veya şasi numarası ile hasar, kaskosuz dönem, değişen parça ve araç detay sorgulama işlemleri yapılabilir.
    Plakadan araç sorgulama nasıl yapılır?
    Plakadan ceza sorgulama nasıl yapılır?
    Plakadan ceza sorgulama işlemi için birkaç yöntem bulunmaktadır: 1. e-Devlet: e-Devlet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama sayfasına giriş yaparak sorgulama yapabilirsiniz. 2. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB): GİB'in İnternet Vergi Dairesi üzerinden MTV ve trafik cezası sorgulama ve ödeme sekmesine giriş yaparak sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 3. SMS ile Sorgulama: Plakayı, tescil tarihini ve T.C. kimlik numaranızı mesaj kısmına yazıp 1189'a SMS yollayarak sorgulama yapabilirsiniz. 4. İnternet Bankacılığı: Bankanızın web sitesinden veya mobil uygulamasından giriş yaparak "Ödemeler" kısmından sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
    Plakadan ceza sorgulama nasıl yapılır?