Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
HDI Sigorta'da eksper ataması şu şekilde yapılır:
- Kaza Tespit Tutanağı ve Gerekli Belgeler: Kaza sonrası belgelerin ve kaza fotoğrafları veya videosunun 5 iş günü içinde sigorta şirketine bildirilmesi gerekir 1.
- Sigorta Şirketine Başvuru: Kaza tespit tutanağı ve gerekli belgelerle sigorta şirketine başvuru yapılır 1.
- Eksper Atanması: Sigorta şirketi, başvurunun ardından eksper atar 13. Bu süreçte, eksper atama bilgisi EKSİST (Eksper Atama ve Takip Sistemi)'e girilir 3.
- Eksper İncelemesi: Eksper, aracın bulunduğu servise giderek hasarlı aracı inceler, fotoğrafları ve belgeleri kontrol eder 1.
- Eksper Raporu: Onarım için hangi parçaların değişmesi veya tamir edilmesi gerektiğine karar verir ve onarımın süresini raporuna ekler 1.
Eksper raporu olmadan onarım süreci başlatılamaz, çünkü sigorta şirketi onayını bu rapora göre verir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: